Solliciteren (online)

onlinesollicitatie

Solliciteren is en blijft moeilijk. Steeds vaker gebeurt solliciteren online. Wat zijn de tips en tricks? Wij vertellen je het!

 

Het begin van de sollicitatieprocedure bestaat uit het zoeken naar een vacature. Zet op een rijtje wat jij zoekt in een baan en ga doelgericht op zoek. Kijk in de traditionele media als kranten en vakbladen, maar vergeet vooral niet om het internet te gebruiken. Hier zijn ten eerste veel vacaturebanken en het internet biedt veel mogelijkheden. Maak bijvoorbeeld een (aantrekkelijk) LinkedIn profiel aan! Als je eenmaal een vacature hebt gevonden die je een goed gevoel heeft, kom je in de volgende fase van het sollicitatieproces.

De volgende fase is het reageren op de vacature. Dit doe je door je sollicitatiebrief en cv op te sturen, het is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld om deze via e-mail te versturen. De brief en het cv verstuur je dan als bijlagen bij je e-mail zorg ervoor dat deze in de vorm zijn van een pdf-bestand of in een EPS bestand, zodat verschillende besturingssystemen niet in de weg staan en zodat je bijlage precies aankomen zoals jij bedoelt. De begeleidende tekst in je mail hoeft niet ontzettend uitgebreid te zijn, dit is je brief namelijk al. Hou deze tekst kort en duidelijk. In de onderwerp regel van je e-mail adviseren we je om meteen duidelijk aan te geven dat het om een sollicitatie gaat en op welke functie je solliciteert. Ook is het belangrijk om de documentnamen (van het cv en de sollicitatiebrief) een heldere bestandsnaam te geven. Gebruik bovendien een representatief e-mail adres. Lees tot slot alles goed door, je mail en je bestanden. Fouten zijn altijd sneller gemaakt dan gedacht, ook online en ook in korte mails. Verbeter eventuele spelfouten daarom voordat je op de verzend-knop drukt!

 

We hopen dat we je hier mee een beetje op weg hebben geholpen! Alvast succes met je (online) sollicitatie!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*